De podcast is een medium dat ik inzet om op een toegankelijke manier verhalen te vertellen over de onderzoeksthema’s waar ik mee bezig ben. Ik gebruik het dus als een vorm van klinkende wetenschapscommunicatie.👂🏻 In 2021 ontving ik samen met vier collega-onderzoekers aan Maastricht University een Wetenschapscommunicatie Gewaardeerd!-prijs van de KNAW voor ons gezamenlijke werk op het gebied van zintuiglijke wetenschapscommunicatie (hier kun je meer lezen).

In 2020 begonnen Rosa Wevers en ik een onafhankelijke podcast waarin we onze onderzoeksexpertise op het gebied van kunst en technologie met een breder publiek delen: Kunstmatig. Kunstmatig is een podcast waarin Rosa Wevers en ik op zoek gaan naar de momenten waarop kunst en technologie samenkomen of juist botsen. We werken inmiddels regelmatig samen met culturele instellingen zoals STRP, Oddstream en Creative Coding Utrecht door bij te dragen aan hun publieke programma.


Over Kunstmatig


Voor meer info, zie www.kunstmatig.net
Hier en hier vertellen we over het ontstaan van de podcast.

Of luister gewoon een aflevering:Over Blaaskracht

Van mei tot oktober 2022 verving ik tijdelijk de presentator van het L1 radioprogramma Blaaskracht over klassieke muziek. Elke week interviewde ik een gast uit de Limburgse (klassieke) muziekwereld over zijn of haar leven, en nodigde ik diegene uit om muzikale fragmenten te delen die belangrijk voor hen zijn of zijn geweest.

Het programma is ook te luisteren als podcast. Voor meer info, zie l1.nl/blaaskracht/